Home
Observatie- en uitzichtpunten
Recreatie mogelijkheden
Bellevue
Fauna
Flora
Bijzondere waarnemingen
Paddenstoelen
Ligging en geografie
Links
Contact
Fochtelooerveen
Uitkijktoren
Vogelkijkhut
Bonghaar cirkel
Uitzicht Kleine Veen
Uitkijkpunt polder
Bonghaar cirkel

De Bonghaar is een in de ijstijd gevormde rug van zand en keileem. De toplaag is een schelpenlaag om het fietsen en wandelen te vergemakkelijken. Er werd en wordt veelvuldig gebruik gemaakt van de Bonghaar, door fietsers en wandelaars. De mensen uit de oudheid zullen hier dankbaar gebruik van gemaakt hebben, het was de enige veilige manier om het veengebied te doorkruisen.
Bonghaar, fietspad
 

Rustpunt
U kunt Uw fiets naast het fietspad zetten en over de vlonder verder lopen naar de cirkel waarin U kunt plaatsnemen op een bankje. Op de achtergrond richting Veenhuizen ziet U het Bankenbosch.

Vanaf de cirkel gezien
Een rustpunt in het veen naast de Bonghaar tijdens Uw fiets- of wandelroute. Een plekje midden in het veengebied in een cirkel. U zit boven het veenwater tussen het Pijpenstro, Veenpluis en Eénarig wollegras. Hier kunt U eventueel Uw lunch nuttigen en genieten van dit prachtige plekje. U kijkt hier vanuit de cirkel richting het fietspad.

 
De cirkel aan de Bonghaar

Een parkeerplaats ligt aan de weg Fochtelooërveen in de bocht. Hier staan een informatiepaneel, een fietsroutepaneel en picknicktafels.
Geschikt voor rolstoelgebruikers, mits U over het fietspad gaat en dezelfde weg terug wilt nemen.
 

HomeObservatie- en uitzichtpuntenRecreatie mogelijkhedenBellevueFaunaFloraBijzondere waarnemingenPaddenstoelenLigging en geografieLinksContact