Home
Observatie- en uitzichtpunten
Recreatie mogelijkheden
Bellevue
Fauna
Flora
Bijzondere waarnemingen
Paddenstoelen
Ligging en geografie
Links
Contact
Fochtelooerveen
Uitkijktoren
Vogelkijkhut
Bonghaar cirkel
Uitzicht Kleine Veen
Uitkijkpunt polder
Observatie- en uitzichtpunten
U kunt op elk moment tijdens Uw fiets- of wandeltocht even stilstaan om van de dingen om U heen te genieten, maar in de directe omgeving zijn er verschillende speciale observatie- en uitzichtpunten gecreëerd.
Voor meer informatie kunt U links Uw voorkeur aanklikken.

 
Deze is te bereiken via het Plantsoen te Ravenswoud. Ook via een fietspad langs de vogelkijkhut te bereiken. Vanaf de uitkijktoren heeft U een prachtig uitzicht over het levend hoogveengebied vanaf een hoogte van vijftien meter.
Niet geschikt voor rolstoelgebruikers.
Zie onderaan de pagina, nummer X 1
Uitkijktoren


Deze ligt aan de weg Fochtelooërveen. Er is een kleine parkeerplaats nabij de kijkhut. Vanuit de kijkhut kijkt U over de Brunstingerplas.
Geschikt voor rolstoelgebruikers.
Zie onderaan de pagina, nummer X 2
Vogelkijkhut

 
Het fietspad wat door het hoogveengebied gaat richting Veenhuizen, heeft vlak voor het bos een mooie rustplaats. Deze ziet U vanzelf als U het fietspad gebruikt. Er is een vlonder die leidt naar een cirkel met bankjes waar U boven het veenwater tussen het Eénarig Wollegras, Pijpenstro en Veenpluis Uw lunch kunt nuttigen.
Een parkeerplaats ligt aan de weg Fochtelooërveen in de bocht. Hier staan een informatiepaneel, een fietsroutepaneel en picknicktafels.
Geschikt voor rolstoelgebruikers, mits U over het fietspad gaat en dezelfde weg terug wilt nemen.
Zie onderaan de pagina, nummer X 3
Cirkel Bonghaar

 
kijkdoos in de volksmond.
Deze kunt U vinden aan een fietspad, tevens gedeeltelijk rolstoelpad. Hier heeft U een uitzicht over het Klein veen, wat gescheiden wordt door de weg met het Groot veen. De route kunt U starten vanaf de informatieruimte van Natuurmonumenten aan de weg Fochtelooërveen 10, achterzijde. Hier is ook een parkeerplaats.
Geschikt voor rolstoelgebruikers.
Zie onderaan de pagina, nummer X 4
Uitzicht Kleine veen

 
UITKIJKPUNT POLDER
U kunt het beste de auto parkeren bij de parkeerplaats aan de Meester Lokstraat in Ravenswoud. Deze parkeerplaats wordt ook gebruikt door de bezoekers van de grote uitkijktoren en mensen die daar de kano in het water laten. U moet een stukje lopen en dan de weg oversteken om het uitzichtpunt te bereiken..
Zie onderaan de pagina, nummer X 5

Uitkijkpunt polder

  
Ligging op nummer
Observatie- en uitzichtpunten

X 1  Uitkijktoren
X 2
Vogelkijkhut
X 3  Bonghaar cirkel  

X 4 
Uitzicht Klein veen
X 5  Uitkijkpunt polder

Voor meer mogelijkheden, onder andere de parkeerplaatsen, tevens startpunten voor wandelen en of fietsen, verwijs ik U graag naar Recreatiemogelijkheden_plattegrond
HomeObservatie- en uitzichtpuntenRecreatie mogelijkhedenBellevueFaunaFloraBijzondere waarnemingenPaddenstoelenLigging en geografieLinksContact